Hoe ga ik te werk?

gezonde voeding

Eerste Consultatie

Tijdens een eerste gesprek maak ik eerst tijd voor een wederzijdse kennismaking. Vervolgens zal ik een uitgebreide voedingsanamnese afnemen wat betekent dat jouw eet- en leefgewoontes in kaart
worden gebracht.

Ik besteed hierbij ook aandacht aan hoe jij die beleeft en jouw opvattingen hieromtrent. Verder zal ik het met jou ook hebben over jouw beweegpatroon, dieetgeschiedenis en jouw verwachtingen en motivatie.

Naar het einde toe zal ik een analyse van jouw lichaamssamenstelling maken waarbij zij o.a. jouw vetpercentage, gewicht en een berekening van jouw gezondheidsrisico zal bepalen.

Na het samen bepalen van de doelstellingen wordt het gesprek afgesloten met enkele tips.

Op basis van deze informatie stel ik vervolgens een persoonlijk profiel op om hieruit voortvloeiend een behandelplan uit te werken. Een aangepast voedingsschema (op basis van de actieve voedingsdriehoek) vormt hiervan een belangrijk onderdeel. Ik zal een programma steeds voor jou persoonlijk uitwerken.

Na het gesprek maak ik een voedingsschema op en stuur ik deze door per mail. Indien er vragen zijn kunt u me steeds bereiken!

tweede Consultatie

Bij een tweede consultatie zal ik luisteren of er moeilijkheden zijn met het voedingsschema. Deze worden met veel zorg besproken en kunnen indien nodig verholpen worden door het schema aan te passen.

Als voedingsdeskundige hecht ik veel belang aan variatie in het nieuwe voedingsschema, vanuit mijn uitgebreide kennis en interesse in de voedingswereld zal ik jou zeker tips en recepten geven om ook hier aandacht aan te kunnen schenken.

Er zal eveneens opnieuw een analyse van jouw lichaamssamenstelling worden uitgevoerd waarvan de resultaten met de nodige zorg zullen besproken worden.

Opvolgconsultaties

Vervolgens blijven er op geregelde tijdstippen opvolgconsultaties plaatsvinden.

Tijdens deze gesprekken bekijken we de voortgang van jouw behandeling en wordt er bijgestuurd waar nodig.

Afhankelijk van de fase waarin je jou bevindt is het steeds mogelijk nieuwe doelstellingen te formuleren.

Bij opvolgconsultaties worden ook steeds nieuwe tips en/of gerechtjes meegegeven.

Aarzel niet om jouw vragen of eventuele moeilijkheden te delen met mij. Ik zal steeds luisteren en samen met jou een antwoord of oplossingen proberen zoeken.

Interesse? Contacteer me.