Aardappelen met paddenstoelen

aantal personen

2 personen

ingredienten

500 gram nieuwe aardappelen
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
225 gram gemengde paddenstoelen
3 takjes verse tijm
1,5 dl light room
peper en zout
een half kippenbouillonblokje

bereiding

Breng een grote pan water aan de kook. Doe de aardappelen erin en breng het water weer aan de kook. Kook de aardappelen met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet ze af. Verhit ondertussen de olijfolie in een kleine pan. Bak de knoflook, paddenstoelen en tijm in, 3-4 minuten, tot de paddenstoelen zachter zijn. Voeg de room, peper en zout toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 7-10 minuten sudderen tot hij ongeveer twee derde ingekookt is. Voeg de kippenbouillon toe. Prak de aardappelen lichtjes en meng de paddenstoelenroomsaus erdoor.

bereidingstijd

20-25 minuten