kip met romige pestosaus

aantal personen

1 persoon

ingredienten

1 halve el olijfolie
1 halve ui
1 kipfilet
1 el rode pesto
1.25 dl witte wijn
75 gram champignons in plakjes
75 gram kerstomaatjes
35 gram pasta
1 el Griekse yoghurt
geraspte Parmezaan
kruiden (peper en zout)

bereiding

Verhit de olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de ui 5 minuten glazig. Voeg de kipblokjes toe en bak 2 minuten mee tot de rondom wit kleuren. Voeg de pesto en de wijn toe en breng alles aan de kook. Voeg de champignons toe, leg het deksel op de pan en stoof de kip in 15 minuten klaar. Zet het vuur hoger en laat de saus voor 2/3 inkoken. Voeg de Griekse yoghurt, de parmazaan en de kruiden toe. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking en voeg deze ook toe. Meng er op et laatste nog de kerstomaatjes onder.

bereidingstijd

20-25 minuten