Kippensatéstokjes

aantal personen

1 persoon

ingredienten

100 gram kipfilet
4 kerstomaatjes
1/4 gele paprika
1 el olijfolie
1 theelepel citroensap
1 half teentje knoflook uit de knijper
peper en zout
Provençaalse kruiden
handvol fijngesnipperde peterselie

bereiding

Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met knoflook, peper, zout, peterselie en Provençaalse kruiden. snijd de kipfilet en gele paprika in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de kerstomaatjes. Steek op een half satéstokje afwisselend een kerstomaatje, gele paprika en stukje kip. Leg de spiesjes in een ovenschotel en giet de gekruide olijfolie erover. Dek de schotel af met aluminium of huishoudfolie en laat de kippenspiesjes 1 uur marineren op een koele plaats. Verwarm de oven op grillstand. Zet de ovenschaal net onder de grill en bak de kippenspiesjes 3 minuten aan elke kant ( de 4 kanten)

bereidingstijd

90 minuten