Opgevulde butternut

aantal personen

2 personen

ingredienten

1 butternut pompoen  Sap van 1 granaatappel
1 preistengel  1 el pompoenpitjes
100 gram champignons  70 gram feta
2 takjes tijm  Een klein beetje rucola
8 kerstomaatjes  Olijfolie
100 gram gemengd gehakt  Peper en zout
Pitjes van een kwartje van een granaatappel

bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. Snij de butternut in 2 en haal de pitten eruit. Maak schuine sneetjes in het vruchtvlees zodat het gemakkelijker zal zijn om de butternut uit te lepelen. Zo bekom je een ruitjespatroon. Sprenkel de butternut in met olijfolie en plaats ze in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Snij de preistengels in kleine stukjes en de champignons in kwartjes. Stoof de preistengels met olijfolie, wanneer je merkt dat de prei een beetje zachter aan het worden is, doe er de champignons bij. Sprenkel de champignons nog eens in met olijfolie. Doe er de 2 takjes tijm bij en een beetje peper en zout. Haal van het vuur en giet het mengsel in een vergiet om het overtollig vocht weg te laten. Snij de kerstomaatjes doorheen. Maak vervolgens de dressing: je neemt het sap van de granaatappel, dezelfde hoeveelheid olijfolie en mengt dit met peper en zout, indien dit te zuur is voor jou kun je nog een klein beetje honing toevoegen. Haal de butternut uit de oven, leg op de bakplaat de helft van de tomaten en besprenkel die met olijfolie, steek de ovenplaat terug 15 minuten in de oven. Bak het gehakt aan. Voeg dit toe aan het mengsel van champignons en prei. Voeg vervolgens de granaatpitjes en pompoenpitjes toe. Indien nodig kunt u nog een beetje bij kruiden. Haal de butternut uit de oven en kijk of die zacht genoeg is, zoniet kunt u hem nog even terug steken. Vul de butternut op met het mengsel, doe er vervolgens een beetje dressing over en de feta. Steek de butternut nog 10 minuten in de oven en werk vervolgens af met een beetje ruccula en indien gewenst nog een beetje dressing.

bereidingstijd

65 minuten