Vegan curry-kokosnoot met woksaus

aantal personen

2 personen

ingredienten

250 gr zoete aardappel  1,5 el verse gember
100 gr oesterzwam  1/2 el olijfolie
75 gr sjalot  1/2 el currypasta
1,5 wortel  1/2 el kurkuma poeder
1/2 kleine aubergine 200 ml kokosmelk
1 Stengel citroengras 6 babymaïskolfjes
1 teentje knoflook  30ml woksaus

bereiding

Schil en snij de aardappelen in stukjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in grote stukken. Schil de sjalotjes en snijd ze in dunne ringen. Maak de aubergine schoon en snijd in blokjes. Schil de wortelen en snijd ze in dunne staafjes. Snijd het citroengras in kleine stukjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Stoof het citroengras, de knoflook en de gember in de olijfolie. Voeg de currypasta en kurkumapoeder toe en blus met woksaus. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Bak de oesterzwammen licht aan in een kleine pan. Voeg de oesterzwammen, aardappelen, sjalotjes, wortelen, aubergine en maïs toe aan de bereide saus en laat 15 minuten koken

bereidingstijd

60 minuten